HTML

London

Londonról minden mi fontos és érdekes.

Etarget hírdetés

partnerek

pagerank www Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás linkcsere

Friss topikok

Címkék

Indafotó képek

Indavideó

Szerzők

London nevezetességei

2012.04.11. 12:54 monosadolf

Londonban rengeteg nevezetesség, látnivaló található. Az alábbi listán ezek közül válogattuk ki azokat, amelyeket a tripadvisor.com és a londonkalauz.hu látogatói a legérdekesebbnek ítéltek. London Pass: kártya amely ingyenes belépést biztosít több mint 50 londoni látnivalóhoz (pl.: Tower of London, St. Paul's Cathedral, Tower Bridge Exhibition, Windsor Castle, ZSL London Zoo, Chelsea FC Stadium Tour), ráadásul néhány helyen nem kell vele kivárni az egyébként hosszú sorokat (pl.: Tower of London, Windsor Castle). 1, 2, 3 és 6 napos verziója létezik. Részletek (angolul). British Museum (Brit Múzeum): a világ egyik legnagyobb múzeuma, több mint 13 millió darabos gyűjteménnyel, amely bemutatja az emberiség történelmét és kultúrájának fejlődését a kezdetektől napjainkig. Leírás magyarul és angolul (filmmel). Népszerűség: 15/1,237 (tripadvisor.com). Így néz ki a bejárat. Buckingham Palace (Buckingham-palota): a királyi család egyik hivatalos rezidenciája, előtte látható a híres őrségváltás. Leírás magyarul. Népszerűség: 24/1,237 (tripadvisor.com). London Eye: 135 méter magas óriáskerék, 2006-ig ez volt a világ legmagasabb ilyen szerkezete (aztán jöttek a kínaiak...).

temze.jpg

 

Tiszta időben akár 40 kilométerre is el lehet látni a legmagasabb pontjáról. Egy "kör" körülbelül 30 percig tart. Leírás magyarul és angolul (filmmel). Népszerűség: 33/1,237 (tripadvisor.com). Madame Tussauds panoptikuma: a híres viaszfigurák... Leírás magyarul és angolul. Népszerűség: 175/1,237 (tripadvisor.com). Így néz ki az épület. Natural History Museum (Természettudományi Múzeum): dinoszaurusz-kiállítás, életnagyságú kékbálna modell, földrengés-szimulátor és más érdekességek. Leírás magyarul és angolul (filmmel). Népszerűség: 45/1,237 (tripadvisor.com) Ilyen az épület kívülről. Piccadilly Circus: nyüzsgő tér a West End központjában, a Soho mellett. Leírás magyarul. Népszerűség: 89/1,237 (tripadvisor.com). Panorámakép a térről. St. Paul's Cathedral (Szent Pál székesegyház): hatalmas, gyönyörű és még egy különleges akusztikai "trükköt" is tud. Leírás magyarul. Népszerűség: 18/1,237 (tripadvisor.com). A székesegyház bejárata. Tower Bridge (Tower-híd): London egyik jelképe ez a felnyitható híd, amelynek "nyitási menetrendjéhez" érdemes igazodni. Leírás magyarul. Népszerűség: 34/1,237 (tripadvisor.com).

Westminster Abbey (Westminster-apátság): különleges élmény nem vallásosak számára is; ingyenes magyar nyelvű(!) audio guide-dal. Leírás magyarul. Népszerűség: 12/1,237 (tripadvisor.com). Az apátság bejáratának képe. Imperial War Museum (Hadtörténeti múzeum): bemutatja az első és második világháború eseményeit, gyűjteményét. Leírás angolul. Népszerűség: 4/1,237 (tripadvisor.com) National Gallery (Nemzeti Galéria): a világ egyik leggazdagabb képtárai közé tartozik. Megtalálhatók többek között Raffaello, Botticelli, Van Gogh művei láthatók itt. Leírás magyarul. Népszerűség: 5/1,237 (tripadvisor.com). A múzeum bejárata. Windsor Castle: a világ legnagyobb lakott kastélya (és nem csak nagy, szép is); az angol királyi család hivatalos rezidenciája. A belvárostól kb. 30 km-nyire van nyugati irányban! Leírás magyarul. Ezen kívül is van persze rengeteg nevezetesség, ezekről a londonkalauz.hu igényes, nagyon jól megszerkesztett oldalán lehet olvasni magyar nyelven. Programok Love Story a londoni Duchess Színházban Eric Segal regénye és az ismert film alapján most a Duchess Színház szinpadán látható a megindító romantikus történet, mely két fiatal megpróbáltatásokkal teli szerelméről szól. November 27-től április 30-ig.

ház.jpg

 

Ghost musical Az Oscar-díjas film után a Piccadilly Színház színpadán a Ghost című musical. Bemutató 2011 június 22. Részletek itt. Közlekedés Londonban, városnéző túrák, útikönyv Az utazzz.hu London oldalán további információkat találsz a helyi tömegközlekedésről (túristajegy információval, metrótérképpel, útvonaltervezővel), városnéző túrákról (biciklivel és gyalog) valamint londoni útikönyvekről is. Szállás Londonban Budget: az olcsó, de egyszerű szállodák listáján a londoni árakhoz képest kedvező árú, de közlekedési szempontból jó helyen lévő szállodákat találhatsz, amelyek "éjjeli menedéknek" megfelelnek, ahova a városnézés után este vissza lehet menni pihenni, aludni, hogy másnap újult erővel vághass neki a városnak. Igényes: ha fontos, hogy a szálloda több legyen, mint egyszerű alvóhely vagy ha szeretnél különleges helyen lakni (és belefér az utazás költségvetésébe), akkor a nem a legolcsóbb, de jónak értékelt szállodák listáját érdemes megnézni kicsit alaposabban. Nem találod amit keresel? Ha még ezek után sem találtad meg a kedvedre való szállodát, akkor válogathatsz további majdnem 800 londoni szálloda közül. Repülőjegy Olcsó repülőjegy: vannak ötleteink arra, hogy hol és hogyan lehet könnyen és egyszerűen olcsó repülőjegyeket találni Londonba Bejutás a repülőtérről a városba: az egyes repülőterek rövid ismertetésén kívül azt is összeszedtük, hogy miként lehet a legyegyszerűbben bejutni a városba Heathrowról, Gatwickről és Lutonról

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://londoncity.blog.hu/api/trackback/id/tr734493854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása